thl epoikinonias

icon cross     Κράτητος 34, 17121 Νέα Σμύρνη  -  Δροσίνη 8, 19013 Ανάβυσσος

       Δευτέρα - Παρασκευή, 9.00 - 21.00                                                   

     Τηλ. 210 93 37 933 - 22910 61327 Κιν. 697 73 99 189                    

Perfect Everything in Everyway

Ουλές

oules

Οι ουλές σχηματίζονται στο δέρμα όταν αυτό τραυματίζεται εις βάθος και καταστρέφονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του. Τότε ο οργανισμός απλά μπαλώνει το τραυματισμένο σημείο με ουλώδη ιστό. Αυτό μπορεί να συμβεί σε μία έντονη ακμή στο πρόσωπο ή στο σώμα, σε ένα μεγάλο τραύμα, ή σε μία μεγάλη χειρουργική τομή.Καθώς ο νέος αυτός ιστός δεν έχει τις ιδιότητες του δέρματος δεν μοιάζει με αυτό και δίνει ένα άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα. Πέραν τούτου το υγιές δέρμα ζορίζεται πλέον περισσότερο καθώς αναλαμβάνει αυτό την δουλειά που δεν μπορεί να κάνει ο γειτονικός ουλώδης ιστός, σε βάθος χρόνου γερνάει νωρίτερα και αποκτά περισσότερες ρυτίδες. Η αντιμετώπιση των ουλών είναι σχεδόν απαραίτητη όταν αυτές βρίσκονται στο πρόσωπο αφού με την πάροδο του χρόνου φαίνονται πιο έντονες. Η αντιμετώπιση του προβλήματος ξεκινά από τη διάγνωση του τύπου της ουλής, καθώς μόνον στην ακμή υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι και περιλαμβάνει στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης και το υγιές περιβάλλον δέρμα. Ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει μία θαυματουργή θεραπεία που να εξαφανίζει τις ουλές, αλλά με την σωστή επιλογή και εφαρμογή πολλαπλών επεμβατικών μεθόδων μπορεί να υπάρξει εντυπωσιακή βελτίωση της εικόνας τους. Οι ουλές της ακμής μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο άγχος. Ακόμη και αν η ακμή υποχωρήσει, οι ουλές παραμένουν για να μας υπενθυμίζουν τη δύσκολη εποχή μιας έντονης ακμής. Υπάρχουν όμως συμπεριφορές που μπορεί να αποτρέψουν την εμφάνιση  των  σημαδιών . Και υπάρχουν μέθοδοι για την εξάλειψη των ουλών.Τι προκαλεί τις ουλές;Από έναν τραυματισμό, ο συνδετικός ιστός καταστρέφεται και χάνεται ουσία. Κατά τη διαδικασία  της επισκευής, το κενό γεμίζεται με μη-ειδικά στοιχεία.  Αυτός ο ουλώδης ιστός διαφέρει ως προς τη δομή του από τους υγιείς ιστούς. Σε περίπτωση δε σχηματισμού υπερβολικής ποσότητας  συνδετικού ιστού οδηγούμαστε σε υπερτροφικές ουλές. Η ουλή είναι διαφορετική σε λειτουργία και εμφάνιση από το γειτονικό δέρμα. Η ουλή είναιτο πρώτα κόκκινη, αργότερα θα γίνει λευκή  και θα παραμείνει φωτεινή.  Στην ουλή επίσης δεν υπάρχουν πλέον τρίχες , σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιοί  αδένες . Ο ουλώδης ιστός  έχει λιγότερες ελαστικές ίνες (κολλαγόνο),  κάτι που  οδηγεί τελικά σε συρρίκνωση και σκλήρυνση στο σημείο της ουλής και βυθίζεται  προς τα μέσα. Ο  ουλώδης ιστός έχει κακή αιμάτωση και περιέχει λιγότερο νερό. Καλές χειρουργικές  ουλές  με λεία άκρα  που εφάπτονται καλά, συνήθως επουλώνονται γρήγορα και εύκολα. Η ουλή είναι πολύ μικρή καιστενή ,  σχεδόν δεν είναι ορατή.Ατροφικές ουλέςΟπως είναι γνωστό ατροφικές λέγονται οι  ουλές , οι οποίες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του περιβάλλοντος δέρματος . Αυτά τα μικρά λακκάκια οφείλονται σε μια ανεπαρκή επούλωση των πληγών καθώς  σχηματίζεται ανεπαρκείς αριθμός συνδετικού ινών.  Οι ατροφικές ουλές είναι συχνά αποτέλεσμα της κυστικής  ακμής .Πώς αντιμετωπίζονται οι ουλές;

Χειρουργικά:


Η υπερτροφική ουλή  χειρουργικά, η πληγή στη συνέχεια συρράπτεται. Παρά το γεγονός ότιεφαρμόζεται μια ειδική τεχνική κοπής, δεν αποκλείεται  μετά την επέμβαση να εμφανιστεί καινούργια υπερτροφική ουλή .

θεραπεία με λέιζερ:


Η τεχνολογία λέιζερ είναι μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται   στην αντιμετώπιση των ουλών. Με μια έντονη ακτίνα του φωτός μπορεί να εξαλειφθούν επιλεκτικά ανεπιθύμητες αλλαγές του δέρματος. Από ένα πλήθος από τεχνικές λέιζερ που είναι διαθέσιμες, μια ολοκληρωμένη συμβουλή του  ειδικού ιατρού είναι απαραίτητη. Διαφορετικά, η θεραπεία μπορεί να έχει ακόμη και αρνητικό αντίκτυπο στον περιβάλλοντα ιστό του δέρματος.
Ένεση κορτικοειδούς ή κολλαγόνου
Έιδικά στις υπερτροφικές ουλές μια παρενέργεια της κορτιζόνης χρήσης μπορεί να φανεί χρήσιμη: Η  ένεση κορτικοειδούς στον ουλώδη ιστό μειώνει την παραγωγή συνδετικού ιστού,  το δέρμα γίνεται πιο επίπεδο και λείο. Σε ατροφικές ουλές, υπάρχει η δυνατότητα εμφύτευσης  κολλαγόνου.

Πιεστικός επίδεσμος:


Μετά από εγκαύματα και  μεγάλα  τραύματα,  η  εμφάνιση της ουλής μπορεί να βελτιωθεί με πιεστικούς επιδέσμους. Για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι επίδεσμοι θα πρέπει να φορεθούν για αρκετούς μήνες χωρίς διακοπή.ΚρυοθεραπείαΗ συχνά επώδυνη κρυοθεραπεία παρέχει ένα πάγωμα του ουλώδους ιστού στους μείον 180βαθμούς Κελσίου με υγρό άζωτο. Αποτέλεσμα: Ο ιστός αργοπεθαίνει και μπορεί να αφαιρεθεί αργότερα με χειρουργική επέμβαση.

Peelings:


Peelings
με TCA σε διάφορες συγκεντρώσεις, ή ακόμα και το ιδιαίτερα επεμβατικό βαθύ peeling φαινόλης,  μπορούν να βελτιώσουν ιδιαίτερα τις ουλές της ακμής.

Dermabrasion:


Έδώ, το ανώτερο στρώμα του δέρματος τρίβεται με ένα ταχέως περιστρεφόμενο κόπτη. Η μέθοδος είναι  ιδιαίτερα αποτελεσματική σε  μεγάλες ουλές και ουλές  με αιχμηρές άκρες. Συνιστάται  να γίνεται στο τέλος  μίας  θεραπείας αντιμετώπισης ουλών ακμής προσώπου, αφού έχουν τοποθετηθεί  μικρομοσχεύματα  δέρματος στις ουλές  και αφού έχει προηγηθείυποσκαφή των ουλών.